Нд.: Вихідний

Сб.: 9:00 - 15:00

Пн. - Пт.: 9:00 - 19:00

Навіщо потрібні зубні вкладки

Зубні вкладки потрібні тоді, коли зуби потребують серйозного ремонту. Коли видаляються каріозні тканини і утворюється дефект значних розмірів, буває практичніше застосувати саме вкладку, а не пломбу. Вкладки не дозволяють карієсу поширюватися далі. Матеріал для вкладок вибирається з урахуванням того, де розташовуються ці отвори. Зубні вкладки розвинули цілу галузь в сучасній стоматології – мікропротезування.

Вкладки можуть виготовлятися як з дорогоцінних і недорогоцінних металів (золота, платини) так і з кераміки і синтетичних мас. Найбільш популярним матеріалом для зубних вкладок на сьогоднішній день є кераміка, тому що вона відтворює форму здорового, білого зуба, при цьому матеріал за весь термін носіння не змінює свої якості під впливом їжі, бактерій, слини.

Процес виготовлення вкладки проходить етапи, пов’язані з обробкою зуба і протезуванням самої вкладки. Лікар-стоматолог лікує каріозний зуб, розчищаючи його порожнину, робить зліпок, по якому в стоматологічній лабораторії виготовляється вкладка. Далі справа стоматолога підігнати вкладку так, щоб вона щільно закривала дефект, але при цьому не заважала прикусу, виглядала природньо. Це практично ювелірна робота, що вимагає точності та акуратності.

Міцність вкладки набагато вище, ніж міцність коронки. По-перше через різницю механічного впливу. А по-друге, при виготовленні керамічна зубна вкладка обпалюється в печі при температурі 700 градусів, після чого ретельно відполіровується.

Процес фіксації вкладки, включаючи ретельне полірування зуба, зазвичай займає до години часу. Встановлюється за два візити до стоматолога. Витрати звичайно трохи вище, ніж при пломбуванні, але жодна пломба по міцності і красі не зрівняється із зубною вкладкою.

Зубна вкладка практична і з точки зору гігієни. Вона легко очищається за допомогою звичайних зубних паст, не накопичує зубного нальоту, не «конфліктує» з яснами і м’якими тканинами зуба.

Для запису до лікаря зателефонуйте нам, або заповніть форму.

Modern Dentistry

Проспект М. Лушпи 5, корпус 28

Пн. - Пт.: 9:00 - 19:00

Сб.: 9:00 - 15:00

Нд.: Вихідній

Modern Dentistry - це якісна та сучасна стоматологія для всієї родини в місті Суми.

Задати запитання або залишити свої відгуки ви можете приєднавшись до нас в соціальних мережах.

Нам важлива думка кожного нашого клієнта.

Оптимизация сайтов WEB24